X-tra huiswerkbegeleiding Online

De huiswerkbegeleiding online komt uiteraard grotendeels overeen met onze reguliere Huiswerkbegeleiding.
T
och zijn er een aantal verschillen

Begeleiding op maat:
  • gedurende ongeveer 1,5 uur online en met begeleiding op afstand werken aan schoolwerk biedt gelegenheid om toch het huis- en leerwerk te doen dat nodig is. De regelmaat van deze begeleiding doet gaandeweg zijn werk.
  • De benadering is niet primair individueel gericht, maar werkt wel vanuit behoefte en mogelijkheden van leerling en situatie. 
  • X-tra-Online begeleiding is voor iedereen en alle opleidingniveaus.

Onze ervaring met begeleiding online gaat al een aantal jaren terug en heeft ons laten zien dat dit een goed alternatief kan zijn, zeker in deze tijden.

De scholen …

… doen een goede poging ook lessen online te geven. Dit lukt soms redelijk, maar meestal helaas niet (goed).
Naast dat dit jammer is, geeft dit een ander dilemma: leerlingen zitten thuis en de meeste scholieren hebben niet echt de discipline, vaardigheid en omgeving om ook thuis aan het werk te gaan en blijven.

Straks, als de scholen weer open gaan, zal het lesprogramma weer opstarten. Afhankelijk van hoe lang dat nog gaat duren, zal de school proberen de verloren tijd en gelegenheid in te halen. … Een mooi streven, maar juist hier zal blijken dat díe leerlingen die wél een goed ritme hebben gehad met begeleide (zelf)studie, zullen opvallen doordat ze snel draad kunnen oppakken en tegelijk niet veel achterstand zullen hebben.
Dit is een grote meerwaarde en de kracht van goede gewoontes bouwen en in stand houden.

Wat bieden wij

  • De lessen zijn op vaste tijden en duur ongeveer 1,5 uur:

maandag tot en met vrijdag,
Groep 1: tussen ±14:30 en ±16:30 uur en
groep 2:  tussen ±16:20 en ±18:15 uur

  • Er is altijd minimaal één begeleider aanwezig, afhankelijk van de groepsgrootte en noodzaak

We noemen uitdrukkelijk dat deze begeleiding geen ruimte biedt voor leerlingen met een motivatieprobleem: er moet een duidelijke wil zijn om deze vorm van begeleiding te volgen.

Inschrijven & Aanmelden

Inschrijven gaat in principe heel eenvoudig: stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar X-tra of vul het aanmeldformulier in

Naar het aanmeldformulier